Oude software hoeft niet de groei van uw organisatie te belemmeren

Oude software belemmert groei

Oude software werkt in de meeste gevallen nog uitstekend voor uw organisatie. Echter kunnen deze zeer specifieke applicaties enkel draaien op omgevingen die compatibel zijn. Dit zijn vaak omgevingen zoals Windows 7, Windows XP, Windows 2000 en alle oudere versies van Windows.

Het probleem met deze versies van Windows is, dat deze niet meer door Windows zelf worden ondersteund. Hierdoor komen er scheurtjes in de beveiliging, waardoor ook ook cyberaanvallen eenvoudiger binnen kunnen treden.Uiteraard is het logisch dat uw bedrijf liever blijft werken met deze software die er al die jaren voor gezorgt heeft voor het draaiend houden van uw organisatie. Deze wilt u daarom ook liever behouden. U kunt met een partij in zee gaan die ervoor zorgt dat uw oude vertrouwde applicaties overgezet worden naar de Cloud en draaien op een Windows server die ervoor zorgt dat uw beveiliging optimaal is. 

Waarom blijven werken met Legacy Software

Voor 1990 leverden de meeste IT bedrijven software pakketten op maat. Dit waren zeer specifieke pakketten die bedoeld waren voor het ondersteunen van specifieke bedrijfsprocessen binnen een organisatie. 

De voornaamste reden dat bedrijven zijn blijven werken met oude systemen is omdat er nog geen standaard software pakket bestaat die net zo accuraat werkt als de software die hen al die jaren ondersteund heeft. Vaak werkt deze software enkel op verouderde besturingssytemen die niet meer door Microsoft ondersteund worden of enkel functioneert op hardware die op het punt staat om het te begeven. Daarbij komt dat de huidige manier van werken vraagt om snelheid, bereikbaarheid en continuiteit die oude software (in de huidige staat) niet kan bieden.

Werkt u met Legacy software? Zet deze tijdig over naar de Cloud!

Wij helpen u graag om uw vertrouwde software veilig, snel en overal ter wereld beschikbaar te maken. 

Moderne manier van werken

We leven in een zeer snelle maatschappij waarin we alle technologie binnen handbereik hebben. Werken gebeurt niet meer standaard enkel achter een bureau, want medewerkers kunnen ook nog hun laptop openklappen in de trein terug naar huis en ‘s ochtends alvast hun mail checken. Nieuwe technologie biedt organisaties de mogelijkheid om snel intern- en extern te communiceren. Goed gestructureerde IT is daarom van essentieel belang binnen bedrijven die groei ambiëren.

Oude software belemmert groei niet

Voornamelijk bedrijven die al jaren operatief zijn zullen te maken hebben (gehad) met verouderde systemen en de nadelen ervan. Er is jaren geleden gekozen voor bepaalde software en hardware, maar vernieuwing van technologie of ondersteuning die verlopen is van Microsoft zorgen ervoor dat het niet meer naar behoren functioneert binnen de huidige maatschappij. Erg jammer voor veel bedrijven, want met de software is niks mis. Vaak is de software van deze organisatis passender dan nieuwe software pakketten. Het gevaar van werken met oude software is dan ook de hardware die het begeeft. Het vervelende is dat onderdelen van verouderde hardware lastig te verkrijgen zijn en IT experts op dit gebied schaars zijn. De oplossing van veel organisaties is een “aan elkaar geknoopt netwerk” die de vorm aanneemt van een tikkende tijdbom.

Grote kostenpost

Voor veel bedrijven is IT, zoals het vernieuwen van software, een grote kostenpost die ze liever uitstellen. Zo hebben veel bedrijven voor de laatste recessie het vernieuwen van systemen uitgesteld. Zonde, want IT is een essentieel onderdeel van de fundering van een gezond groeiend bedrijf.

Software nabouwen

Organisaties zijn vaak vergroeid met de software omdat het zeer specifiek is voor een bepaald bedrijfsproces. Een mogelijkheid is om de software na te laten bouwen. Echter kost het in de meeste gevallen veel tijd om de software na te bouwen en kan niet altijd gegarandeerd worden dat de software net zo goed functioneert als de oude software.

Blaas software nieuw leven in

Ziet u de meerwaarde in van uw huidige software en wilt u er graag mee blijven werken alleen dan sneller, veiliger en op elk apparaat?

Legacy Cloud ziet de meerwaarde in van oude software. Waar andere IT bedrijven de focus leggen op innovatie, willen wij er juist voor zorgen dat uw bedrijf zorgeloos kan blijven werken met de software die u al die jaren gebruikt hebt zonder verlies van gegevens. U hoeft niet lang te wachten, medewerkers weten al hoe ze met de software om moeten gaan en een grote kostenpost blijft u bespaart.

Werkt u met Legacy software? Zet deze tijdig over naar de Cloud!

Wij helpen u graag om uw vertrouwde software veilig, snel en overal ter wereld beschikbaar te maken. 

Scroll to Top

Kunnen wij u ergens bij helpen?

PLAN HIER UW TERUGBELVERZOEK IN