Windows 7 software overzetten naar de Cloud | Legacy Cloud

Windows 7

Wij bieden een oplossing voor

Windows 7 end-of-life

Microsoft heeft bij de oplevering van Windows 7 verklaard dat zij 10 jaar productondersteuning leveren aan gebruikers. De periode van ondersteuning is verlopen per 14 januari 2020. De reden waarom de ondersteuning voor Windows 7 stopt is omdat Microsoft de investeringen kunnen richten op de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Echter betekent dit dat er geen technische ondersteuning en software-updates meer worden geleverd vanuit Microsoft ter bescherming van de PC. Microsoft stuurt erop aan om over te stappen naar de nieuwste versie van Windows 10. Maar dit is voor veel bedrijven niet altijd de oplossing. Dit komt doordat bedrijven kunnen werken met software dat niet compatibel is met de nieuwste versie van Windows 10.

1 op de 5 Windows computers in Nederland draait anno 2019 nog op Windows 7. Wanneer een organisatie nog werkt met Windows 7 als besturingssysteem is het belangrijk om te weten welke consequenties het einde van Windows 7 met zich mee brengt.

Check of uw software in de Cloud kan

Windows 7 virtual machine

Een Virtual machine wordt gebruikt om letterlijk de Windows 7 omgeving en applicaties te virtualiseren op een andere computer. Het kan gezegd worden dat een Windows 7 Virtual Machine een computer in een andere computer is. Door gebruik te maken van een Virtual Machine manager is de Windows 7 omgeving veilig en kunnen applicaties zonder zorgen gebruikt worden zoals u altijd gewend was. Legacy Cloud is gespecialiseerd in het overzetten van applicaties met een virtual machine. Op zoek naar een partij die u helpt met een Virtuele Machine Windows 7 op te zetten? Legacy Cloud biedt de oplossing.

Waarom uw Windows 7 software behouden?

Uw Legacy software werkt nog uitstekend

Uw bedrijf werkt nog fijn met de huidige Windows 7 software, maar door het falen van hardware of doordat uw besturingssysteem niet meer ondersteund wordt, bent u genoodzaakt op zoek te gaan naar een alternatief, zoals het integreren van nieuwe software. Dit is vaak kostbaar en het duurt een tijd voordat het gehele bedrijf is gewend aan de nieuwe software.

Uw software is zeer specifiek

Werkt uw bedrijf met zeer specifieke bedrijfssoftware van Windows 7? Dan is het lastig om deze te vervangen met nieuwe standaard software pakketten en het nabouwen ervan kost veel tijd en geld. Legacy Cloud zorgt ervoor dat u kan blijven werken met uw software pakket, zonder dat dit veel tijd en/of geld in beslag neemt. Bent u benieuwd of wij ook uw software over kunnen zetten naar de Cloud?

IT vernieuwing is een kostenpost

Door vernieuwingen binnen de IT die elkaar in rap tempo opvolgen lijkt het onoverkomelijk om de IT altijd up-to-date te houden. Denk bijvoorbeeld aan Windows 7, waarvan de ondersteuning stopt. Een besturingssysteem, waarop uw huidige software nog goed functioneert. Wanneer uw bedrijf overstapt naar Windows 10, betekent dit ook dat de software vernieuwd moet worden.

Waarom blijven werken met Windows 7

Bij de oplevering van Windows 10, waren veel organisaties niet direct enthousiast over het nieuwe besturingssysteem ten overstaande van Windows 7. Zelfs in 2018 voerde Windows 7 nog steeds de boventoon binnen het bedrijfsleven. Echter zijn veel organisaties noodgedwongen om toch over te stappen op Windows 10 nu het termijn van Ondersteuning door Microsoft verstreken is.

Voor organisaties die nog werken met Windows 7 betekent dit niet enkel een simpele update naar Windows 10. Er moet ook rekening gehouden worden met de compatibiliteit van de huidige software en het wel of niet vernieuwen van de hardware. Het kan zijn de een dergelijke update zorgt voor een behoorlijke kostenpost, waar een organisatie niet op zit te wachten.

Windows 7 is compatibel met nieuwe software

Windows 7 is nog niet zo verouderd als Windows XP en Windows Vista. Nieuwe versies van gebruikte softwarepakketten zullen daarom nog naar behoren functioneren op een Windows 7 besturingssysteem. Ook stuurprogramma’s blijven in de meeste gevallen naar behoren functioneren. Wanneer de hardware nu goed werkt onder Windows 7, is er een kleine kans dat bijvoorbeeld een nieuwe versie van een driver ervoor zorgt dat dit niet meer werkt. Andersom werkt het anders. Het betekent niet dat software die  functioneert op Windows 7 ook werkt op Windows 10. Hiervoor zijn wel omwegen, maar wanneer de software wordt gebruikt voor de continuïteit van een organisatie is het niet aan te raden om dit zelf te gaan updaten naar Windows 10, zonder de hulp van IT-specialist. 

NASA werkt liever door met Legacy systemen en software

“U bent niet de enige die het belang inziet van Legacy Software. Een bekend voorbeeld van een bedrijf dat liever niet de software vernieuwde is het Amerikaanse bedrijf NASA, die tot 2010 een spaceshuttle de lucht inschoot met software uit 1970. De Legacy software deed het goed en was veilig. Het zou jaren duren voordat het nieuwe systeem net zo veilig was als het oude.”

Hoelang veilig werken met Windows 7?

Windows 7 is nog veilig te gebruiken tot aan 14 januari 2020. Daarna is Windows 7 ook nog gewoon te gebruiken alleen voert Microsoft geen updates en wijzigingen meer door. Dit betekent dat het besturingssysteem steeds gevoeliger wordt voor hackers en ander soort cyberaanvallen. De kans dat er een fout wordt gevonden in het systeem van Windows 7 is groot. Er wordt namelijk geregeld nog een fout gevonden die dan direct wordt opgelost, maar dit gebeurt uiteraard niet meer wanneer de ondersteuning stopt.

Toch wordt er ook gespeculeerd over de focus die hackers leggen op verouderde systemen. Het aantal gebruikers van Windows 7 neemt uiteraard af, waardoor het aannemelijk is dat Hackers de focus leggen op het aantal gebruikers dat is overgestapt naar Windows 10. Dit betekent niet dat er geen kans bestaat dat Windows 7 nog steeds wordt aangevallen.

Telemetrie in Windows 10

Windows 10 legt het gebruik van het besturingssysteem vast en slaat deze gegevens op. Een gebruiker levert zijn privacy in en binnen het systeem worden er op verschillende plekken advertenties weergegeven. Echter is dit ook het geval bij Windows 7. Enige tijd geleden heeft Microsoft een verplichte update doorgevoerd die ook de gegevens opslaat en verstuurd naar Microsoft.

Einde Windows 7 en mijn organisatie

Wanneer uw organisatie werkt met Windows 7 dan wordt het tijd om dit jaar keuzes te gaan maken. Wanneer de organisatie overstapt naar Windows 10 zijn er zaken om rekening mee te houden. Zo kan het zijn dat er nieuwe hardware moet worden aangeschaft of dat de huidige software waarmee wordt gewerkt, niet kan worden overgezet naar Windows 10. Tevens stopt ook de ondersteuning van Internet Explorer, hierover leest u later meer. Ook is er de mogelijkheid om te blijven werken met de software van Windows 7 in de cloud. Op deze manier kunnen organisaties doorwerken met de software, zonder dat er een update moet worden doorgevoerd of de hardware moet worden vervangen.

Kan de organisatie blijven werken met de bestaande PC’s?

Een reden waarom bedrijven niet staan te springen om over te stappen naar Windows 10 is omdat er in veel gevallen ook nieuwe hardware moet worden aangeschaft. Microsoft geeft aan dat, wanneer u wilt profiteren van de nieuwste hardware mogelijkheden, het aan te raden is om over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. Tevens is het mogelijk om compatibele pc’s met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van de software te kopen en te installeren.

Er dient rekening mee gehouden te worden dat niet alle hardware systemen en/of software systemen compatibel zijn met Windows 10. Wanneer dit niet het geval is, is investering in nieuwe hardware onvermijdelijk mits er wordt overgestapt naar de Cloud.

Ondersteuning Internet Explorer

Windows 7 wordt standaard opgeleverd met Internet Explorer. De laatste versie die voor Windows 7 (en ook voor Windows 10) is uitgebracht is versie 11. Dit hoeft in principe geen belemmering te zijn, want ook andere browsers kunnen gebruikt worden zoals Chrome of Firefox. Deze kunnen nog altijd zonder problemen in Windows 7 geïnstalleerd en gebruikt worden.

Software Windows 7 is niet compatible met Windows 10

Hoewel Windows 10 niet erg verschilt van oudere systemen, blijkt in de praktijk dat software dat is geschreven voor oudere versies zoals Windows XP en Windows 7 niet werken of niet werken naar behoren. Een mogelijkheid is om een compatibiliteitsmodus van Windows te installeren. Echter lost dit in sommige gevallen het probleem niet op en/of gaan gegevens verloren. Het verlies van gegevens is uiteraard niet wenselijk voor de voortgang van werkzaamheden binnen de organisatie.

Onze Legacy Cloud specialisten

Legacy Cloud gelooft in de kracht van uw vertrouwde software en zorgt er voor dat het geschikt is voor de moderne manier van werken. Dit zonder verlies van betrouwbaarheid en continuïteit, maar met de voordelen die de Cloud te bieden heeft.

Corjan de Lange
Tuan Truong
Mick Jonker

De software van Windows 7 vernieuwen of nabouwen

Het kan zijn dat u werkt met software dat enkel functioneert op besturingssystemen zoals Windows 7 of ouder. Het kan zijn dat deze software niet (naar behoren) werkt op Windows 10 of dat gegevens verloren gaan. Dit is uiteraard niet wenselijk wanneer de software verantwoordelijk is voor de voortgang van uw organisatie.

Software vernieuwen

U staat nu voor de mogelijkheid om uw software volledig te vernieuwen en over te stappen naar een pakket dat werkt met Windows 10. Het voordeel is dat de software volledig werkt met Windows 10 en u de aankomende periode geen zorgen heeft over uw software en besturingssysteem. Het nadeel is dat deze oplossing een kostenpost met zich meebrengt. Denkt u bijvoorbeeld aan het vervangen van de hardware en het aanschaffen van een nieuw softwarepakket. Ook de kosten voor het inwerken van het personeel en het overzetten van de gegevens van het oude systeem naar het nieuwe moet meegerekend worden.

Software nabouwen

Wanneer uw organisatie werkt met software dat zeer specifiek is ontwikkeld voor een bepaald bedrijfsproces, dan wilt u daar hoogstwaarschijnlijk mee blijven werken. Als de software niet compatibel is voor Windows 10, maar er ook geen nieuw alternatief bestaat, dan is er de mogelijkheid om de software na te bouwen. Het voordeel is dat de software functioneert op Windows 10 zonder problemen en dat eventuele aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Het nadeel is dat het nabouwen van software in de kosten kan oplopen en dat het ontwikkelen ervan tijd in beslag neemt.

Software overzetten naar de Cloud

Wilt u zorgeloos blijven werken met de software van uw Windows 7 besturingssysteem? Dan kunt u overwegen om uw software over te zetten naar de Cloud met een Windows 7 Virtual Machine. In dit geval wordt uw software niet aangepast, maar werkt u wel op een beveiligd Windows systeem in de Cloud. Het voordeel is dat u veilig, sneller en op elk apparaat werkt, zonder het verlies van gegevens of aanpassingen die een nieuw softwarepakket betreft.

Scroll to Top

Gefeliciteerd! Uw Software is geschikt voor de Cloud!​

Wij komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken. Vul het contactformulier in en wij bellen u terug op een moment dat het u uitkomt.

PLAN HIER UW TERUGBELVERZOEK IN

Kunnen wij u ergens bij helpen?

PLAN HIER UW TERUGBELVERZOEK IN