Windows xp naar windows 7 in de Cloud - Legacy Cloud

Windows xp naar Windows 7

Legacy Cloud is dé specialist in het overzetten van Windows xp naar Windows 7 in de Cloud. Wij zorgen ervoor dat uw oude vertrouwde applicaties veilig worden overgezet zodat u zorgeloos uw werkzaamheden kunt voortzetten.
Ook uw oude vertrouwde software upgraden naar de Cloud? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Windows xp naar Windows 7

Online worden weinig alternatieven geboden voor het nieuw leven in blazen van oude software. Het lijkt onmogelijk om Windows xp naar Windows 7 over te zetten. Bij Legacy Cloud denken we daar anders over en gaan we die uitdaging graag aan. Legacy Cloud is namelijk gespecialiseerd in het overzetten van oude vertrouwde software naar de Cloud. Denk hierbij aan applicaties zoals o.a. DOS, Exact, Windows 3.1, Word Perfect Windows 95. Door deze applicaties te migreren en te beheren in de Cloud kan uw organisatie zorgeloos blijven werken met de software waar u al die jaren op heeft gebouwd.

Windows 7 op tablet

Wat zijn Legacy applicaties?

Vroeger werd software op maat ontwikkeld per bedrijf en/of afdeling. Dit was zeer specifieke software, die daarom ook erg kostbaar was. Omdat veel bedrijfsprocessen sterk op elkaar leken zijn er standaard software pakketen ontwikkeld die op de markt geintroduceerd werden. Echter zijn er nog steeds tal van bedrijfsprocessen die uniek zijn en waarbij een softwarepakket het aflegt tegen het maatwerk waar het bedrijf al jaren mee werkt: Legacy applicaties. Het nadeel van Legacy applicaties is dat deze niet meer naar behoren functioneren (niet meer compatibel zijn) met huidige systemen. Legacy Cloud heeft zich gespecialiseerd om deze zeer specifieke software een verdiende plek te geven in de huidige systemen.

Waarom kiezen voor Legacy Cloud?

Wellicht heeft u online al gezocht naar verschillende mogelijkheden voor het behoud van uw bedrijfssoftware. Toch zitten er wat haken en ogen aan oude software overzetten van Windows xp naar Windows 7.

Daarbij komt dat veel IT-bedrijven liever niet bezig zijn met het behoud van oude vertrouwde software, maar de focus leggen op innovatie. Legacy Cloud ziet de meerwaarde in van oude software en is daarom gespecialiseerd in het migreren en beheren van Legacy software. Zo blijft uw bedrijf up and running en bespaart u op latere kosten wanneer de Legacy applicaties echt niet meer kunnen.

En, wanneer uw applicaties eenmaal veilig in de Cloud staan, helpen we u graag verder met het hosten van deze applicaties in de Cloud. Zo neemt Legacy Cloud de volledig zorg van uw oude vertrouwde software uit handen.

Waarom uw software behouden?

Uw software werkt nog uitstekend

Uw bedrijf werkt nog fijn met de huidige software, maar door het falen van hardware of doordat uw besturingssysteem niet meer ondersteund wordt, bent u genoodzaakt op zoek te gaan naar een alternatief, zoals het integreren van nieuwe software. Dit is vaak kostbaar en het duurt een tijd voordat het gehele bedrijf is gewend aan de nieuwe software. 

Veilig, snel en overal werken met uw huidige software? Dit is zo geregeld bij Legacy Cloud!

Uw software is zeer specifiek

Werkt uw bedrijf met zeer specifieke bedrijfssoftware? Dan is het lastig om deze te vervangen met nieuwe standaard software pakketten en het nabouwen ervan kost veel tijd en geld. Legacy Cloud zorgt ervoor dat u kan blijven werken met uw software pakket, zonder dat dit veel tijd en/of geld in beslag neemt. Bent u benieuwd of wij ook uw software over kunnen zetten naar de Cloud? 

Uw maatwerk software overal, veilig en sneller gebruiken? Dit is zo geregeld bij Legacy Cloud!

IT vernieuwing is een grote kostenpost

Door vernieuwingen binnen de IT die elkaar in rap tempo opvolgen lijkt het onoverkomelijk om de IT altijd up-to-date te houden. Denk bijvoorbeeld aan Windows 7, waarvan de ondersteuning stopt. Een besturingssysteem, waarop uw huidige software nog goed functioneert. Wanneer uw bedrijf overstapt naar Windows 10, betekent dit ook dat de software vernieuwd moet worden. 

Blijven werken met de software van uw huidige besturingssysteem? Dit is zo geregeld bij Legacy Cloud!

Hoelang veilig werken met Windows 7?

Windows 7 is nog veilig te gebruiken tot aan 14 januari 2020. Daarna is Windows 7 ook nog gewoon te gebruiken alleen voert Microsoft geen updates en wijzigingen meer door. Dit betekent dat het besturingssysteem steeds gevoeliger wordt voor hackers en ander soort cyberaanvallen. De kans dat er een fout wordt gevonden in het systeem van Windows 7 is groot. Er wordt namelijk geregeld nog een fout gevonden die dan direct wordt opgelost, maar dit gebeurt uiteraard niet meer wanneer de ondersteuning stopt.

Toch wordt er ook gespeculeerd over de focus die hackers leggen op verouderde systemen. Het aantal gebruikers van Windows 7 neemt uiteraard af, waardoor het aannemelijk is dat Hackers de focus leggen op het aantal gebruikers dat is overgestapt naar Windows 10. Dit betekent niet dat er geen kans bestaat dat Windows 7 nog steeds wordt aangevallen.

Telemetrie in Windows 10

Windows 10 legt het gebruik van het besturingssysteem vast en slaat deze gegevens op. Een gebruiker levert zijn privacy in en binnen het systeem worden er op verschillende plekken advertenties weergegeven. Echter is dit ook het geval bij Windows 7. Enige tijd geleden heeft Microsoft een verplichte update doorgevoerd die ook de gegevens opslaat en verstuurd naar Microsoft.

Software Windows 7 is niet compatible met Windows 10

Hoewel Windows 10 niet erg verschilt van oudere systemen, blijkt in de praktijk dat software dat is geschreven voor oudere versies zoals Windows XP en Windows 7 niet werken of niet werken naar behoren. Een mogelijkheid is om een compatibiliteitsmodus van Windows te installeren. Echter lost dit in sommige gevallen het probleem niet op en/of gaan gegevens verloren. Het verlies van gegevens is uiteraard niet wenselijk voor de voortgang van werkzaamheden binnen de organisatie.

Alternatieven opties

Windows 7 kan het aankomende jaar nog gebruikt worden zoals altijd wanneer er een virusscanner aan staat, een goede firewall is geïnstalleerd en de laatste updates zijn doorgevoerd. Toch komt het veilig doorwerken met Windows 7 als besturingssysteem uiteindelijk tot een einde op 14 januari 2020. Zeker wanneer het een organisatie betreft is het belangrijk om tijdig over te stappen of een alternatieve keuze te maken.

Sneller

Beveiligd

Op elk apparaat

De software van Windows 7 vernieuwen of nabouwen

Het kan zijn dat u werkt met software dat enkel functioneert op besturingssystemen zoals Windows 7 of ouder. Het kan zijn dat deze software niet (naar behoren) werkt op Windows 10 of dat gegevens verloren gaan. Dit is uiteraard niet wenselijk wanneer de software verantwoordelijk is voor de voortgang van uw organisatie.

Software vernieuwen

U staat nu voor de mogelijkheid om uw software volledig te vernieuwen en over te stappen naar een pakket dat werkt met Windows 10. Het voordeel is dat de software volledig werkt met Windows 10 en u de aankomende periode geen zorgen heeft over uw software en besturingssysteem. Het nadeel is dat deze oplossing een kostenpost met zich meebrengt. Denkt u bijvoorbeeld aan het vervangen van de hardware en het aanschaffen van een nieuw softwarepakket. Ook de kosten voor het inwerken van het personeel en het overzetten van de gegevens van het oude systeem naar het nieuwe moet meegerekend worden.

Software nabouwen

Wanneer uw organisatie werkt met software dat zeer specifiek is ontwikkeld voor een bepaald bedrijfsproces, dan wilt u daar hoogstwaarschijnlijk mee blijven werken. Als de software niet compatibel is voor Windows 10, maar er ook geen nieuw alternatief bestaat, dan is er de mogelijkheid om de software na te bouwen. Het voordeel is dat de software functioneert op Windows 10 zonder problemen en dat eventuele aanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Het nadeel is dat het nabouwen van software in de kosten kan oplopen en dat het ontwikkelen ervan tijd in beslag neemt.

Software overzetten naar de Cloud

Wilt u zorgeloos blijven werken met de software van uw Windows 7 besturingssysteem? Dan kunt u overwegen om uw software over te zetten naar de Cloud. In dit geval wordt uw software niet aangepast, maar werkt u wel op een beveiligd Windows systeem in de Cloud. Het voordeel is dat u veilig, sneller en op elk apparaat werkt, zonder het verlies van gegevens of aanpassingen die een nieuw softwarepakket betreft.

Legacy Software is software die gebaseerd is op inmiddels achterhaalde techniek. Deze software wordt nog steeds gebruikt omdat het nog voldoet en functioneert met kleine updates.

Sommige ondernemers zijn nog niet overtuigd van de veiligheid van het openen en opslaan van bestanden in de Cloud. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het IT-systeem is van groot belang voor de continuïteit van elke organisatie. Daarom maakt Legacy Cloud gebruik van twee gescheiden systemen die elkaar spiegelen. Als is in systeem A wat misgaat, dan schakelt u automatisch over naar systeem B. Zo kunt u direct doorgaan met waar u gebleven was en hebt u altijd beschikking over een live back-up en nooit meer zorgen over firewall, virusscanners of spamfilters: de systemen zijn altijd up-to-date.

Alle verbindingen naar de servers worden door Legacy Cloud beveiligd en worden centraal beheerd in een afgesloten ruimte. De datacenters staan beide in Nederland. Dit betekent dat deze moeten voldoen aan de Nederlandse wetgeving: wel een fijn idee.

Legacy Cloud biedt oplossingen op maat voor grote- en kleine organisaties. Daarnaast bepaalt u zelf de functies van de Online Werkplek. Dit is heel eenvoudig. Het basispakket bevat Office (Word, Excel en powerpoint), Hosted Exchange in combinatie met Outlook (Agenda, Taken en contacten), Internet Explorer en Adobe Reader. Dit basispakket kan eindeloos worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met uw eigen administratiepakket of andere maatsoftware.

Wij kunnen o.a. de volgende (verouderde) versies van software overzetten naar de Cloud? Zit uw (maatwerk) software er niet bij? Neem gerust contact met ons op. Er is zeker een mogelijkheid om ook uw vertrouwde software over te zetten naar de Cloud. 

Windows 2000
Windows 2008 r2
Windows 7
Windows server 2003
Windows vista
Windows xp

Een virtuel machine is een machine die geinstalleerd in een virtuele omgeving en je hardware naboost. Virtuel machine denkt dat hij op een eigen systeem draait, maar wordt eigenlijk als applicatie op een ander systeem gevirtualiseerd. Deze ligt bovenop je geinstalleerde besturingssysteem. 

De Virtual Machine draait op een ‘Hypervisor’. De hypervisor zorgt ervoor dat elke extra besturingssysteem die wordt geinstalleerd toegang heeft tot de processor. 

Wanneer u gebruik maakt van een Virtual Machine is het goed om ook de beperkingen te weten. Een Virtual Machine werkt goed als het gaat om oude software te draaien, maar bijvoorbeeld niet geschikt voor het draaien van oude spellen. 

Scroll to Top

Kunnen wij u ergens bij helpen?

PLAN HIER UW TERUGBELVERZOEK IN