Wat is Legacy Software? | Legacy Cloud | Zorgeloze migratie

Wat is Legacy Software?

Legacy software wordt vaak geassocieerd met oude computers uit de jaren ’80. Daarmee worden ze ook onder de noemer ‘achterhaald’ geplaatst. Echter kan juist deze Legacy software er nuttig zijn voor uw bedrijfsvoering. Daarom moet de vraag binnen bedrijven niet zijn hoe men afkomt van Legacy software, maar hoe er op een effectieve manier mee kan worden omgegaan.

Wat is Legacy Software?

Legacy Software is een softwareprogramma dat verouderd of achterhaald is. Hoewel de oudere applicatie nog steeds werkt, is deze mogelijk onstabiel vanwege compatibiliteitsproblemen met de huidige besturingssystemen, browsers en IT-infrastructuren.  Hoewel deze Legacy software verouderd is, zijn ze voor bedrijven zeer waardevol omdat ze kritieke bedrijfsbehoeften blijven dienen. De uitdaging is meestal om de oude applicatie te laten draaien. De software kan namelijk niet verloren gaan, maar de systemen waar ze op draaien (Legacy systemen) kunnen wel zorgen voor stilstand van de organisatie.

Waarom Oude software behouden?

Legacy software is dus zeker niet slecht en is zelfs heel waardevol voor veel bedrijven. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat vroeger software op maat gebouwd werd voor zeer specifieke bedrijfsvoeringen. Al snel werd het bouwen van maatsoftware vervangen door het bouwen van standaard software pakketten. Echter voldoen deze standaard pakketten die op nieuwe systemen draaien vaak niet aan de eisen, waar oude software wel aan voldoet. De software vernieuwen kost tijd

Waarom wordt oude software dan toch vernieuwd?

Software wordt ouder en functionaliteiten voldoen niet meer. U bent blij wanneer de software weer functioneert wanneer er een kleine aanpassing gedaan is. Echter wordt dit een steeds riskanter spel. De kosten voor reparatie lopen met het jaar op en de fouten worden steeds fataler. Dit kan resulteren in stilstand van de uw bedrijfswerkzaamheden. Toch blijft u liever werken met deze oude software, want nieuwe software mist essentiele onderdelen en deze software nabouwen kan flink in de kosten lopen. Een andere belangrijke reden om software te vernieuwen is simpelweg omdat het nieuwe werken vraagt om flexibiliteit, beschikbaarheid, mobiliteit, performance en beveiliging.

De Legacy Cloud 

Online worden weinig alternatieven geboden voor het nieuw leven in blazen van oude software. Het lijkt onmogelijk om die vertrouwde applicaties voor een redelijke prijs te behouden. Bij Legacy Cloud denken we daar anders over en gaan we die uitdaging graag aan. Legacy Cloud is namelijk gespecialiseerd in het overzetten van Legacy Software  naar de Cloud. Denk hierbij aan applicaties zoals o.a. DOS, Exact, Windows 3.1, Word Perfect Windows 95. Maar elk soort (maatwerk) software kan door Legacy Cloud overgezet worden. Door deze applicaties te migreren en te beheren in de Cloud kan uw organisatie zorgeloos blijven werken met de software waar u al die jaren op heeft gebouwd, maar dan met de voordelen die Cloud computing biedt. U werkt flexibeler, kan op elk gewenst moment de online werkplek betreden en uw online werkplek functioneert op elk gewenst device dat is aangesloten op het internet.

Waarom kiezen voor Legacy Cloud?

Wellicht heeft u online al gezocht naar verschillende mogelijkheden voor het behoud van uw bedrijfssoftware. Toch zitten er wat haken en ogen aan de meeste oplossingen.

Daarbij komt dat veel IT-bedrijven liever niet bezig zijn met het behoud van oude software, maar de focus leggen op innovatie. Legacy Cloud ziet de meerwaarde in van oude vertrouwde software en is daarom gespecialiseerd in het migreren en beheren van Legacy software. Zo blijft uw bedrijf up and running en bespaart u op latere kosten wanneer de Legacy applicaties echt niet meer kunnen.

En, wanneer uw applicaties eenmaal veilig in de Cloud staan, helpen we u graag verder met het hosten van deze applicaties in de Cloud.

Onze Cloud Specialisten

Bij Legacy Cloud staat de klant voorop en staat er altijd een Legacy Cloud Specialist klaar om u te ondersteunen bij IT uitdagingen. Bij Legacy Cloud doen we er alles aan om te zorgen dat uw verouderde software veilig en snel overgezet wordt naar de Cloud, altijd bereikbaar is én functioneert. ICT is maatwerk. Elk probleem (of uitdaging) wordt serieus genomen en individueel behandeld.  is kleinschalig en flexibel.

Ook uw Legacy Applicaties veilig behouden?

Legacy Cloud biedt Legacy oplossingen voor elk formaat organisatie: groot of klein.  De wensen van klanten variëren. Wilt u verouderde applicaties overzetten naar de Cloud, maar weet u niet of het mogelijk is? We denken graag met mee naar een passende oplossing voor uw organisatie.

Laat een reactie achter

Scroll to Top

Kunnen wij u ergens bij helpen?

PLAN HIER UW TERUGBELVERZOEK IN